Digital formidling – Å skrive for nett (1 dag)

Posted on mars 20, 2012

0


Målsetting: Dette kurset er spesialutviklet for å dekke bibliotekenes behov. I løpet av en dag får du praktiske metoder og verktøy som gjøre skrivejobben din enklere og mer profesjonell.

Målgruppe: Kurset passer for alle som vil lære mer om formidling på nett.

Innhold: Temaer vi kommer til å berøre er blant annet lesing på skjerm, skriveregler, elementer i nett-tekster og god formidling av litteratur på nettet. Kursholder bruker eksempler fra lokale biblioteks hjemmesider.

Omfang/Kapasitet i perioden: Samlingen går over én kursdag. Kursholder er tilgjengelig med jevne mellomrom – kontakt henne på christine@tekstdoktor.no for å bli enige om en dato for gjennomføring. Maks 15 deltakere, gjerne flere fra samme bibliotek.
Foredragsform: Kurs med blanding av teori, diskusjon, verksted og oppgaver.

Foredragsholder: Foredragsholder er Christine Calvert. Christine har jobbet med tekst i over 20 år – i reklamebyrå, som journalist, i informasjonsavdeling og som seniorkonsulent. Hun driver firmaet Tekstdoktor i tillegg til å undervise i reklame, journalistikk og prosessledelse. Hun har skrevet bøkene Skriv for nettet – kort og godt (2004/2010) og Skriv så det selger (2008), begge på Universitetsforlaget. Hun går for tiden på NBIs forfatterstudium innen barne- og ungdomslitteratur.
Nivå: Kurset er på et grunnleggende nivå og passer for alle som er interessert i temaet.

Forarbeid: Deltakerne trenger ikke å forberede seg, men bør ha med bærbar pc. Kurset må gjennomføres i et lokale med trådløs nett-tilgang. Kursholder ønsker at deltakerne sitter i hestesko eller rekker.
Etterarbeid: Kursholder setter av tid til gjennomgang og diskusjon omkring deltakernes/bibliotekenes egne nettsider. Deretter blir man enige om en oppgave knyttet til sidene som finnes i dag. Slik blir oppgaven nyttig for både deltaker og arbeidsgiver. Det er veldig bra hvis fylkesbibliotekene har anledning til å gi tilbakemelding på dette arbeidet.
Avtalt pris med foredragsholder: Pris for kurset er kr 7 500 for hel dag (momsfritt).
Reise-, diett- og oppholdsutgifter kommer i tillegg.

Bestilling av kurs: Fylkene kontakter foredragsholder direkte for å avtale kursdatoer: christine@tekstdoktor.no. Det lønner seg å bestille i god tid, da Christine har mange avtaler framover.

Kursene gjennomføres i løpet av 2012 og fram til mai 2013.

Produsent av kurset: Buskerud fylkesbibliotek

LES INFORMASJON SOM PDF-FIL: SKRIV FOR NETTET

Illustrasjonsfoto: Tore Morkemo

Illustrasjonsfoto: Tore Morkemo

Reklamer
Posted in: Kursoversikt