Å møte en tekst (1 eller 2 dager)

Posted on mars 2, 2012

0


Style: "Neutral"

Målsetting for kurset: Økt formidlingsglede og større selvtillit i det offentlige rom.
I løpet av to dager får deltakerne en innføring i formidlingsformer, praktiske metoder og verktøy som gjør dem tryggere som formidlere. Kursets deltakere skal bli mer vant til å stå foran et publikum for å formidle en tekst og det vil bli jobbet mye med å framføre korte tekster.

Målgruppe: Kurset passer for alle med lese- og formidlingslyst. Alle som har formidlingskunnskaper på et grunnleggende nivå, og som ønsker å bli en bedre formidler.

Ansatte i bibliotek, lærere, barnehageansatte, leseombud, forfattere og prester kan være eksempler på aktuelle deltakere.

Kursinnhold/Program:
I løpet av to dager får kursdeltakerne en innføring i formidling og kommunikasjon, og lærer om kroppsspråk, stemmebruk og fysiske forberedelser. Hovedfokus for kurset vil være å jobbe med å framføre en tekst.

Kurset tar også opp tema som å stå på en scene for både å ta ordet og kunne framføre en tekst.  Hensiktsmessige / praktiske rammer rundt formidlingssituasjonen tas opp.

Kursdeltakerne får praktiske øvelser og tilbakemeldinger av kursholder på formidling underveis i kurset.

Bestilling og praktisk informasjon: Samlingen går over to kursdager. Grupper kan fungere godt fra og med 6 deltakere, og kursholder ønsker maks 12 deltakere per kurs. Det er også mulig å bestille et dagskurs, og det fokuseres da mest på å jobbe med tekst og framføre den.

Kursholder er tilgjengelig med kurstilbudet i til mars 2013.
Kontakt prosjektleder Hege Solli, hege@aabk.no eller telefon 370 17688 for å avtale datoer.

Om kursholder:
Hildegun Riise er skuespiller og sanger, og regnes som en av landets aller dyktigste scenekunstnere. Hun har vært ansatt ved Det Norske teatret siden debuten i 1986, og har også spilt i en rekke norske filmer. I tillegg til flere nominasjoner har Hildegun Riise vunnet teaterprisen ”Hedda”, filmprisen ”Amanda” og Tokyo Internasjonale Filmfestivals pris – Alle for ”Beste skuespiller”. En av Hildeguns intensjoner med kurset er ”å gje deltakarane nøklar til auka formidlingsglede og sjølvkjensle i møtet med eit publikum”.  Hildegun Riise er en dyktig og erfaren kursholder, som har holdt flere kurs innen formidling for både forfattere og ansatte i bibliotek.

Kursform: Kurs med blanding av teori, øvelser og formidlingsoppgaver.

Nivå:
Kurset er på et grunnleggende nivå og passer for alle som er interessert i temaet.

Forarbeid: Deltakerne trenger ikke å forberede seg før kurset

Pris for kurs / Gruppepris:
2-dagerskurset koster per hele gruppe kr 25 000. Vi tilbyr også én dags kurs for
kr 15 000. Kurset tilpasses da med et utvalg av innholdet

Foredragsholder skal i prosjektet være lønnsmottaker hos samarbeidspartnerne. Kursprisen / lønnen kompenserer også for publikumstilpasning av hvert enkelt kurs, og kursholders reisetid.

Kursholders utgifter til reise-, kost og losji kommer i tillegg. Det aktuelle fylkesbibliotek bestiller flybilletter/billetter og overnatting/hotell ved behov, i god tid før avtalt kurs.

Produsent av kurset er Aust-Agder bibliotek og kulturformidling

Reklamer
Posted in: Kursoversikt